HACCP – Ασφάλεια τροφίμων

Το HACCP (Hazard Analysis And Critical Control Point) αποτελεί ένα σύστημα που έχει σαν στόχο να εντοπίζει τους πιθανούς κινδύνους που μπορούν να εμφανιστούν στα τρόφιμα, την πηγή αυτών των κινδύνων και στην συνέχεια μέσω ενός συστήματος παρακολούθησης να ειδοποιεί τον υπεύθυνο ώστε σε περίπτωση που εμφανιστεί ένας τέτοιος κίνδυνος να λάβει συγκεκριμένες δράσεις για την αντιμετώπισή του.
Ο Codex Alimentarius είναι μια επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος εκδίδει διεθνή πρότυπα για τα τρόφιμα με στόχο την προστασία της υγείας του καταναλωτή και τη διασφάλιση δίκαιων πρακτικών στην εμπορία των τροφίμων.
Το προσωπικό μας αναλαμβάνει τη μελέτη HACCP , σύμφωνα με τις αρχές του Codex Alimentarius, η οποία αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που παράγουν ή εμπορεύονται τρόφιμα, όπως προβλέπεται από τον Κανονισμό 852/2004/ΕΚ.